• Oud Mifano speler Jay Idzes promoveert naar Italiaanse Serie A

  3 jun 2024
 • Op zijn zesde levensjaar trapte Mierlonaar Jay Idzes bij de plaatselijke voetbaltrots Mifano op sportpark De Ark voor het eerst tegen een balletje. Nu anno 2024 een kleine achttien jaar later komt een jongensdroom voor Jay Idzes uit en promoveerde hij zondag 2 juni met zijn club Venezia FC vanuit de Serie B naar de aller hoogste voetbal league in Italië.

  Luisterden in de tijd van het voetballen bij Mierloos voetbaltrots Mifano de tegenstanders naar namen als Helmondia ’55, Mierlo-Hout, RKSV Braakhuizen, SV Lierop, Mulo en Geldrop. Aankomend seizoen 2024-2025 staan voor Jay Idzes en zijn club uit de Italiaanse toeristenstad Venezië wedstrijden op het programma tegen absolute topclubs als AC Milan, Inter, Napoli, AS Roma, Juventus, Atalanta en Lazio Roma.

  24 kaarsjes uitblazen
  Nota bene op de dag de sympathieke Mierlonaar 24 kaarsjes mocht uitblazen won Idzes de finale van de play-offs door met 1-0 thuis te winnen van naaste concurrent Cremonese. Voor Jay Idzes inmiddels zijn tweede promotie naar de hoogste voetbalklasse nadat hij enkele jaren geleden ook al met zijn vorige club Go Ahead Eagles wist te promoveren naar de eredivisie.

  Na twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie met FC Eindhoven, drie seizoenen Eagles, wederom een fantastische prestatie en groot succes voor de talentvolle verdediger annex middenvelder die enkele maanden geleden ook reeds zijn debuut maakte voor het Indonesisch Nationaal Elftal. En in zijn tweede interland (tegen Vietnam) zelfs zijn eerste doelpunt als internationaal liet aantekenen.

  Sprookje voor Mierlose sportman
  Was de 8-0 overwinning met de mini’s van Mifano wellicht zijn eerste ‘grote’ succes zo’n achttien jaar geleden. Zijn debuut op 17-jarige leeftijd in het betaalde voetbal nog mooier en indrukwekkender. De promotie afgelopen zondagavond naar de Italiaanse Serie A lijkt helemaal een sprookje voor de sportman die nu al uitkijkt naar volgend seizoen. Maar eerst op passende wijze even de promotie vieren, stoom afblazen na het hectische seizoen en daarna tijdens de seizoenvoorbereiding de accu opladen voor het seizoen 2024-2025. Een seizoen waar Jay en zijn teammaten zonder twijfel elke week vol aan de bak kunnen en elke wedstrijd een finale zal zijn tegen wereldberoemde clubs als Milan, Roma en Juventus.

  Duizenden berichtjes …………
  Voordat het zover is nog ‘even’ de ontelbare berichtjes doornemen die zijn telefoon afgelopen weekend bijna deed ontploffen. Inmiddels duizenden berichtjes, waarvan de meesten zonder twijfel afkomstig zijn uit Italië, en Indonesië. Maar ook uit Nederland en met name uit Mierlo en omstreken, waar de verrichtingen van hun voetbaltopper door velen wekelijks op de voet worden gevolgd!