• Het is vrijdag 26 april 2024. Voor de meesten een gewone door de weekse vrijdag. Maar niet voor Eric Eijsermans, de oer-Mifano man die vrijdag om negen uur in de ochtend thuis verrast werd toen burgemeester de heer Jos van Bree geheel onaangekondigd aan de voordeur stond. En hij was niet alleen! Neen, in zijn kielzog had hij nog enkele ambtenaren, wethouder Hans van de Laar en een stuk of dertig familieleden en vrienden van Eric en zijn vrouw Ingrid mee gebracht. Het was dan ook een speciaal bezoek aan de familie Eijsermans en met name aan de voormalig voetballer van Mifano. Het was namelijk de dag van de ‘lintjesregen’!

  Het zal een kleine driekwart jaar geleden zijn geweest dat achter de schermen bij Vereniging De Kersepit het idee werd geopperd om Eric voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding. En van het een kwam het ander, met als uiteindelijke gevolg, het bezoek vrijdag 26 april van de burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo.

  Vrijwilliger pur sang

  Wie Eric Eijsermans kent, en dat zijn er ontelbaar veel, die kent Eric als een echte vrijwilliger pur sang. Het gaat te ver om alle vrijwilligerswerkzaamheden op te noemen. Van diverse functies binnen Vereniging De Kersepit tot aan het presenteren van de Mierlose Dorpsquiz, Mierlose Dorpszeskamp, het spelen van veilingmeester, één van de kartrekkers van de Kersenoogstfeesten tot aan de oprichting van De Butsbollen, de uit 35 personen grote Vriendengroep die in de jaren tachtig bestond uit een dikke twintigtal Mifano leden met aanhang.

  Wie de naam Eric Eijsermans noemt kan er in één adem ook Mifano achteraan noemen. Want Mifano was van kleins af aan ‘zijn’ club. En nog steeds!

  Begonnen als talentje bij de Mifano pupillen schopte Eric het als pure linksbuiten zelfs tot speler van Helmond Sport. Maar hij kon meer als goed voetballen! Hij was een echte regelneef, een organisator waar menig vereniging jaloers op mocht zijn.

  Een korte opsomming van zijn Mifano-activiteiten dan komen we tot een aardig lijstje. Na actief voetballer, jeugdleider, jeugdtrainer, bestuurslid jeugdcommissie (nevenactiviteiten), leider Mifano 1, presentator van allerlei soorten van activiteiten, waaronder het populaire Butsbollenbal op de vrijdagavond, een week voor carnaval. Een evenement in de tachtiger en negentiger jaren waar nu nog over wordt gesproken. Één jaar zwaaide Eric binnen de Butsbollen als ‘Opperbutsbol’ (in 1992) de scepter. Nou ja scepter………. een oude houten tafelpoot met een plastic bal er bovenop bevestigd.

  Alles bij elkaar geteld qua vrijwilligers werkzaamheden vond Hare Majesteit de Koning het meer dan voldoende Eric op vrijdag 26 april 2024 te verrassen met een lintje en te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  “Dik en dik verdiend”, aldus de reacties van iedereen die Decorandus Eric kwam feliciteren tijdens een speciaal ingelaste receptie vrijdagmiddag bij De Grutter in Asten. De prachtige succesvolle zaak die mede werd opgezet …………….. door Eric zelf.

  Eric, maar ook echtgenote Ingrid,
  van harte gefeliciteerd namens v.v.Mifano