• Mifano kampioenen doen feestje nog keertje dunnetjes over

    De competitiewedstrijd tussen de vaandelteams van Bruheze tegen Mifano die gespeeld werd in Helmond op zondagmiddag 1 mei 2011 staat bij vele Mifano supporters, bestuursleden en andere rood-wit sympathisanten nog bijzonder helder op het netvlies. Zeker bij de hoofdrolspelers van het kampioenselftal van twaalf en een half jaar geleden die afgelopen zaterdag het kampioensfeestje nog eens dunnetjes overdeden tijdens een zeer geslaagde kampioensreünie in het Mifano-Paviljoen.

    Al ruimschoots voor de afgesproken aanvangstijd van half zeven druppelden de eerste enthousiaste oud-kampioenen reeds het clubhuis van Mifano binnen. Niet veel later volgde de rest waaronder de trainer van het kampioenselftal Peter Verstappen,  de coach die het team door het behalen van de kampioenstitel 2011 van de vierde klasse in de KNVB naar de derde klasse loodste. Een topprestatie waar binnen Mierloos voetbaltrots Mifano heden ten dagen met regelmaat nog steeds met veel respect over wordt gesproken.

    Zeker afgelopen zaterdag 25 november als de aanwezigen na een heerlijk hapje de uitslagen, wedstrijdverslagen, foto’s en allerlei collages over het succesvolle seizoen 2010-2011 nog eens doorspitten en vol enthousiasme de kampioensfilm uit 2011 bekeken. De trots kwam bij de aanwezige kampioenen, het bestuur en supporters nog één keer helemaal terug. “Wat een geweldig seizoen. En wat een feest na het behalen van het kampioenschap” was een veel gehoord geluid tijdens de reünie. Nog zichtbaar werd nagenoten van het grote succes behaald door het team van Mifano 1 dat na afloop van het seizoen tijdens het Amateur Voetbalgala 2011 door het Eindhovens Dagblad uitgeroepen werd tot beste ploeg in de regio Helmond van het jaar 2011.

    Kampioensreünie 2036
    De reünie van zaterdag leek voor even weer op de wekelijkse ‘derde helft’ van ruim twaalf jaar geleden. Niet zo vreemd als je bijna wekelijks wint en aan de eindstreep de champagneflessen mag ontkurken, promotie naar de felbegeerde derde klasse veiligstelt en een onvergetelijk ritje op de platte kar door Mierlo krijgt aangeboden. De oud-kampioenen en andere aanwezigen kunnen terugkijken op een zeer gezellige en geslaagde kampioensreünie. Er werd zelfs al stiekem gesproken over een volgende kampioensreünie in 2036. Gegarandeerd dat de Mifano-kampioenen van 2011 het feestje ook dan nog een keertje dunnetjes over zullen doen en dat de opkomst evenals afgelopen zaterdagavond wederom groot zal zijn !