• Mifano heeft de kans op deelname in de nacompetitie verkwanseld door de uitwedstrijd tegen concurrent ELI kansloos met 6-1 te verliezen. Er was sprake van een totale offday. Heel jammer want bij een overwinning was deelname aan de nacompetitie bijna zeker geweest.

    De start van de wedstrijd was dramatisch. Al in de 1e minuut kwam ELI op voorsprong toen de linksbuiten veel sneller was dan de verdedigers van Mifano en vrij voor goal de bal in kon schieten. Na 6 minuten was er wel een heel curieus doelpunt voor ELI. De linksback knalde halverwege de eigen helft de bal hard en hoog naar voren en deze leek in niemandsland te belanden. Maar de bal butste over de uitgekomen keeper Rick van Hoof en belandde zo in het lege doel. Hiermee was de koek nog niet op voor ELI. In de 8e minuut was de linkerspits van ELI weer te snel en zijn voorzet werd door de verdediging van Mifano niet goed verwerkt waarna deze gemakkelijk kon worden binnengeschoten. Tot verbazing van iedereen was het na 8 minuten al 3-0. In het vervolg van de eerste helft bleef ELI de betere ploeg met nog enkele gevaarlijke momenten voor het Mifano doel. Het lukte Mifano niet om zelf enig gevaar te stichten.

    Ook in de tweede helft wist ELI al heel snel te scoren, in de 49e minuut schoot de rechterspits de bal in de linker kruising. Een minuut later wist Mifano toch tegen te scoren maar het wekt geen verbazing vandaag dat dit gebeurde door een eigen doelpunt van een verdediger van ELI die de bal na een voorzet van Niels Couwenberg in eigen doel schoot. Mocht Mifano nog hoop krijgen dan was dat niet voor lang, in de 54e minuut leek een afstandsschot van een ELI middenvelder houdbaar maar de bal verdween via de keeper in het Mifano doel. In de 76e minuut werd de eindstand bepaald op 6-1 toen de linkerspits van ELI een verdediger gemakkelijk opzij zetten en de bal in de hoek schoot.

    Jammer dat Mifano in de beslissende fase van de competitie ver van het goede niveau van een paar weken geleden bleef. Hopelijk lukt het volgend seizoen wel om mee te doen om het kampioenschap of om periodetitel te behalen. De laatste wedstrijd is volgende week thuis tegen SPV, aanvang 14.30.