• Namen vorig jaar tijdens de eerste editie van het Dorpsvoetbal toernooi in Mierlo vijftien teams deel. Tijdens het tweede toernooi zullen maar liefst negentien teams sportief gaan strijden voor de toernooiwinst én de eer. De voorrondes van het toernooi dat georganiseerd wordt door de activiteitencommissie van v.v.Mifano staan gepland voor dinsdag 18 juni en donderdag 20 juni. De finale c.q. afsluitingsavond vinden plaats op zaterdag 22 juni 2024.

  De formule van het 7x7 Dorpsvoetbal toernooi, de opvolger van het vroegere Straatvoetbaltoernooi, is goed aangeslagen zo mag men concluderen uit de enthousiaste reacties en het record aantal aanmeldingen die de organisatoren Ruben van de Vossenberg, Joey van der Ploeg, La-vie Vinken, Marloes van Goor, Tarek Bayoumy en Manou van der Linden de voorbije weken binnenkregen. En daar zijn ze binnen Mifano bijzonder content mee.

  Sport verbroedert
  En terecht want een sportevenement als het Straatvoetbaltoernooi dat ruim veertig jaar bestond verdient middels het nieuwe Dorpsvoetbal tot in lengte van jaren een plek op de Mierlose evenementenkalender. Sport verbroedert en is belangrijk binnen een gemeenschap als Mierlo. Samen een balletje trappen of een bezoekje brengen aan sportpark De Ark in de mei of juni maand was vroeger vaste prik. In de hoogtij jaren namen zelfs 37 Mierlose elftallen deel en stonden tijdens de finale zelfs enkele duizenden Mierlonaren langs de lijn. Zelfs de plaatselijke harmonie St.Lucia luisterde de finale muzikaal op, die steevast werd afgetrapt door de wethouder van sportzaken.

  Of dit op zaterdag 22 juni aanstaande ook staat te gebeuren is nog even afwachten, maar dat het een mooie voetbalweek zal worden staat bij voorbaat vast gezien de enthousiaste aanmeldingen. Met dank ook aan de sponsoren die de tweede editie van het Dorpsvoetbal toernooi mede mogelijk maken.

  Afsluitingsavond
  Tijdens de poulewedstrijden op dinsdag 18 juni en donderdag 20 juni (die starten vanaf 18.45 uur) strijden de negentien teams voor een plekje tijdens de finaleavond, zaterdag 22 juni. Zestien teams gaan via een afvalsysteem (vanaf 17.30 uur) dan bepalen welke teams uiteindelijk in de grote finale onderling uitmaken wie de opvolger van de winnaar van 2023, het team van Rogi Trading, gehuldigd mag worden als nieuwe Dorpsvoetbal kampioen van Mierlo. Na afloop zal in het Mifano-Paviljoen op sportpark De Ark een gezellige afsluitingsavond plaatsvinden met muzikale medewerking van de bekende DJ Dominic Graat. De toegang tot de wedstrijden alsmede de afsluitingsavond is gratis.