• De seniorencompetities in het amateurvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met vijfde klasse) worden dit seizoen niet meer hervat, zo meldt de KNVB woensdag, een dag nadat het kabinet de laatste maatregelen met betrekking tot het coronavirus bekendmaakte.

  Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties open.
  Het kabinet verlengde dinsdag grotendeels de bestaande maatregelen tot en met 16 maart. Vanaf volgende week is het voor spelers tot 27 jaar wel mogelijk om te trainen en onderling wedstrijden te spelen. Tot nu toe mocht alleen de jeugd in de leeftijd tot achttien jaar dat.

  De KNVB wilde uiterlijk in het weekend van 10 en 11 april weer beginnen met de amateurcompetities. Die deadline kan door de verlenging van de maatregelen niet meer gehaald worden, doordat de bond clubs minimaal vier weken de tijd wil geven om zich te kunnen voorbereiden op wedstrijden.

  Vanwege het afbreken van de competities vindt er geen promotie en degradatie plaats. De indeling voor het komende seizoen zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/2021.e bgrijkste punten van de coronapersconferentie

  KNVB zet nu in op Regio Cup

  Het grootste deel van de bijna 1,2 miljoen leden van de KNVB komt uit in de B-categorie. De voetbalbond meldde drie weken geleden al dat de competities voor die teams dit seizoen niet meer hervat worden.

  Zodra de overheid toestemming geeft, gaat de KNVB van start met de Regio Cup, voor zowel de A- als de B-categorie: kleinschalige en regionale toernooien voor amateurverenigingen, met minder lange reisafstanden en de kans op lokale derby's.

  De jeugd uitkomend in de categorie A en de teams tot 23 jaar kunnen de competitie mogelijk nog wel hervatten. De uiterste startdatum van de onder 23-competities is het speelweekend van 10 en 11 april, die van de jeugdcompetities 17 en 18 april.

  Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kan trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode.