• Alweer enkele jaren een goede traditie bij Mifano is het afscheid nemen van oud-selectiespelers tijdens de opening van het nieuwe seizoen. Een activiteit die voor zondag 25 september jongstleden op het programma stond in het Mifano-Paviljoen na afloop van de thuiswedstrijd van ons vaandelteam tegen RKGSV uit Gerwen.

  Maar liefst elf spelers die in het seizoen 2021-2022 uitkwamen voor de Mifano-selectie (1e en/of 2e elftal) hadden te kennen gegeven met ingang van dit seizoen te stoppen als selectiespeler. Diverse van hen hingen hun voetbalschoenen aan de wilgen, een aantal hebben inmiddels een ‘transfer’ gemaakt naar de lagere elftallen om gezellig wekelijks een potje te gaan voetballen in een lager elftal met vrienden.

  Wedstrijdsecretaris Marcel van Hoof had de eer namens het hoofdbestuur zes spelers toe te spreken en te bedanken voor hun inzet binnen de selectie. Het betrof de spelers Rik Zijderveld (2), Lars Noten (3), Wessel Klunder (4), Thijs Vennix (5), Leroy Hees (6), Jelle Kniepstra (7). Verhinderd waren zondagmiddag Coen Verkoeijen (7), Just van Sinten (5), Stefan Schippers (5). Achter de namen, tussen haakjes, het aantal seizoenen genoemde spelers actief waren binnen de Mifano-selectie.

  Afscheid van twee echte ‘sterkhouders’
  Twee echte ‘sterkhouders’ die gezamenlijk maar liefst 21 jaar in de selectie speelden en waarvan zondagmiddag op passende wijze afscheid werd genomen als selectiespelers waren Paul Donkers en Maurice van Hoof. Zij werden toegesproken en namens het bestuur bedankt voor bewezen diensten door hoofdtrainer Frank van de Vijfeijken. 

  Paul Donkers, steun en toeverlaat in de verdediging van Mifano 1. Hij debuteerde in het seizoen 2013/2014 en droeg negen jaar het shirt van het vaandelteam van Mifano. Paul mocht de promotie meemaken naar de 4e klasse in het seizoen 2014 – 2015. Paul gaat een niveau lager spelen en gaat op de zondagochtend voetballen bij zijn vrienden in Mifano 8. Paul was jarenlang de aanvoerder van Mifano en werd met regelmaat uitgeroepen tot speler van het jaar.

  De andere Mifano selectie-icoon die evenals Paul met een fantastisch applaus door de aanwezigen werd begroet was Maurice van Hoof. Maurice kwam maar liefst 12 jaar uit voor Mifano 1, met meer dan 200 wedstrijden en ruim 100 goals. “Hij liep dus 1 op 2, uniek binnen het amateurvoetbal”, aldus Frank van de Vijfeijken. Vele facetten heeft hij in deze jaren meegemaakt van kampioenschap, degradatie en promotie tot het uitgeroepen worden van beste club in de regio Helmond op het ED amateurvoetbalgala 2011. Maurice gaat verder voetballen bij zijn vrienden in Mifano 6. Maurice mocht zich regelmatig topscorer noemen na afloop van diverse seizoenen. Wat ook op zijn naam staat is het snelste doelpunt in de wedstrijd tegen Liessel. Na 13 seconden spelen lag de bal in het netje!

  Frans Donkers verwisselt 2e elftal met 8e elftal
  Een speciaal moment waarbij stil werd gestaan tijdens de opening van het seizoen was het feit Frans Donkers na acht jaren leiderschap van Mifano 2 is gestopt bij de selectie. Niet dat de oud-eerste elftalspeler, trainer, leider, of liever gezegd duizendpoot bij Mifano, gaat stoppen. Integendeel, vanaf dit seizoen staat de naam van ‘Kaiser Frans’ wederom op de lijst van vrijwilligers en medewerkers van Mifano. Na acht jaar leider 2e elftal, gaat Frans per dit seizoen verder als leider van Mifano 8.

  Voor iedereen van de selectie die is gestopt, over is gestapt naar een ander team en zich heeft ingezet voor de Mifano-selectie, een oprecht DANK JE WEL!

  Rowan Verberne ‘Speler van het Jaar’
  Naast het afscheid nemen van elf selectiespelers en de leider van Mifano 2 Frans Donkers mag zeker ook het bekendmaken van de Speler van het Jaar 2021-2022 een hoogtepunt van de gezellige middag/avond genoemd worden. “Helaas is hij momenteel niet aanwezig, maar met alle plezier overhandig ik de trofee aan zijn moeder die wel aanwezig is”, aldus hoofdtrainer Frank van de Vijfeijken, die de fraaie trofee aansluitend uitreikte aan Esther Verberne