SJVV - Mifano 1-3

Mifano heeft zich prima gerevancheerd voor de nederlaag van vorige week door de uitwedstrijd tegen SJVV met 1-3 te winnen. Het was een dik verdiende overwinning, Mifano was gedurende vrijwel de hele wedstrijd de betere ploeg en de overwinning kwam eigenlijk geen moment in gevaar.

 

Mifano kwam al in de 2e minuut op voorsprong. Een lange bal naar voren kwam bij de aan de rechterkant geheel vrijstaande Rowan Verberne die de bal beheerst onder de keeper in het doel schoof.  Hierna was er een wat rommelige periode met Mifano als iets betere ploeg maar met aan beide kanten geen kansen. Tot de 25e minuut toen Mifano na een hele mooie aanval op 0-2 kwam. De bal werd door Dirk Borst naar Bas van Sinten gespeeld die tussen een aantal tegenstanders de bal toch door kon tikken naar Stephan Schippers die de keeper kansloos liet. Mifano werd na deze 0-2 steeds sterker en tot de rust speelde het spel zich grotendeels af op de helft van SJVV. In de 28e minuut ging een schot van Maurice van Hoof via een SJVV speler net langs en even later werd een voorzet van Rowan Verberne maar net door 2 spelers van Mifano vlak voor doel gemist. In de 42e minuut ging een vrije trap van Mayco Verrijdt net langs. Ruststand was 0-2.

 

SJVV begon fanatiek aan de 2e helft en probeerde Mifano onder druk te zetten. Maar dit leidde niet tot meer dan een gevaarlijke vrije trap net over. Mifano kreeg al snel weer het overwicht en de in de 55e minuut ging een voorzet van Paul Donkers via binnenkant paal net niet over de lijn. In de 65e minuut kwam de bal na een corner bij Maurice van Hoof die van dichtbij recht op de keeper knalde. 

 

Het leek wachten op de 0-3 maar geheel onverwacht kwam SJVV in de 70e minuut op 1-2. Het had hiervoor wel een grote fout in de verdediging van Mifano voor nodig, een te korte terugspeelbal werd onderschept en eenvoudig binnengeschoten. Het leek even spannend te worden maar in de 78e minuut maakte Mifano de bevrijdende 1-3. Na een goeie actie van Stephan Schippers kwam de bal bij Rowan Verberne en diens voorzet werd door Maurice van Hoof binnen geknald. Hiermee was de wedstrijd gespeeld, Mifano kreeg nog 2 kansen via schoten van Toby van de Wittenboer en Mayco Verrijdt maar beiden gingen naast. Rest nog een compliment voor Thijs van der Schoot die voor de eerste keer als linksback bijna een hele wedstrijd speelde en dit  uitstekend deed.