Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

JO9-2

JO9-2G trakteert op spannende wedstrijd!

Mifano JO9-2G - SPV JO9-1G

 

Gelukkig was deze week het koffiemeisje weer present (net als de zon) en had ze ons ook nog op wat lekkers getrakteerd! Zou JO9-2G ons ook weer op een mooie wedstrijd trakteren met mooi resultaat?

 

Het volledige team stond weer paraat om er vol tegenaan te gaan. Helaas hadden we snel een uitvaller voor de rest van de wedstrijd vanwege flinke buikpijn. Er werd goed gevochten en dat werd beloond door de eerste goal aan Mierlose zijde. SPV bleef alert en wist de gelijkmaker binnen te schieten. Maar de machine begon te lopen en kwamen we met 3-1 aan de leiding. Voor de eerste time-out wist SPV nog een doelpunt te maken.

 

Het tweede deel van de wedstrijd bleef doelpuntloos, maar dat kwam omdat Mifano vaak goed weg kwam. We hadden geluk met de lengte van de keeper die een hoge bal er toch nog uit wist te houden. Ook SPV kroop een paar keer door het oog van de naald. Dus spanning genoeg voor het publiek.

 

In het derde en laatste deel van de wedstrijd ontbrak het aan de scherpte bij onze sterren. Er werden wat foutjes gemaakt en het liep niet meer zo lekker. Hier wist SPV van te profiteren door de gelijkmaker te maken. Mifano bleef vechten en wist  de voorsprong weer te nemen. Helaas konden ze die niet lang meer vasthouden. SPV kwam opgang en wist er zo nog 3 in te knallen.

 

Dus helaas geen winst (4-6), maar wel weer een mooie wedstrijd om te zien.

JO9-2G zorgt voor tranen bij de tegenstander!

SV Brandevoort JO9-3 - Mifano JO9-2G

 

Wat was het vroeg vanochtend, het knollenveld nog bevroren, de bal was slap, geen koffiemeisje, maar JO9-2G stond er!

 

Vanaf het begin af aan, ondanks de kou, was Mifano warm. Kansen werden gecreëerd en doorbraken van Brandevoort werden geblocked. We hadden de zaakjes goed op orde. Beide teams kwamen niet tot scoren.

 

Na de eerste time-out bleven we vechten dat resulteerde in de eerste goal aan onze zijde. Mifano was aan de leiding en onze keeper bleef scherp netzoals de verdediging. Toch ging het in de laatste seconde voor rust mis. Brandevoort wist de gelijkmaker te maken.

 

Na rust werd er een fatsoenlijke bal in het spel gebracht waardoor onze talenten nog beter gingen voetballen. Wat kansen bleven onbenut, maar dat gold gelukkig ook voor Brandevoort. Door een gruwelijke fout van de keeper kwam Mifano op voorsprong, 1-2. Door de slordige spelhervatting van Brandevoort wist Mifano meteen na de aftrap al weer te scoren. Zo kwamen we met 1-3 voor.

 

Maar Mifano moest scherp blijven, want het was zeker geen gewonnen zaak. Dat bleek wel door het aantal doelpogingen van Brandevoort, die er gelukkig niet ingingen. Maar toch werd het weer billenknijpen toen Brandevoort tot scoren kwam. Maar Mifano heeft al vaker bewezen zich niet zomaar van het veld te laten spelen door een tegenslag. Vol energie werd de aanval ingezet wat toch menig blok en valpartij leidde. Met een goed schot op doel en het door de handen glippen van de bal zorgde voor een mooie 2-4 eindstand in het voordeel van onze sterren.

 

De eerste winst in de 2de klasse is een feit!

JO9-2G laat zien wat ze waard zijn!

Mifano JO9-2G - Gemert JO9-2

 

Het was een stormachtige dag vandaag en dat goldt zeker niet alleen voor het weer. Onze kanjers stormden 40 minuten lang met enorme inzet over het veld om te laten zien wat ze waard.

 

Voor beide teams was het de eerste wedstrijd in de 2de Klasse, Mifano gepromoveerd vanuit de 3de en Gemert vanuit de 1ste klasse.

 

Het goede spel van Mifano werd al snel beloond door het eerste doelpunt. Het veld werd goed klein gehouden en er werden volop kansen gecreëerd. Het was alleen niet voldoende om de voorsprong te behouden. Het deel eindigde in 1-2.

 

Maar we bleven vechten en het publiek bleef de billen bij elkaar knijpen. Helaas werd een paar keer de lat gevonden in plaats van het net. Het lukte Mifano om na flink ploeteren langs zij te komen, helaas viel de tegengoal al weer vrij snel.  Door knap keeperswerk werd een verdere voorsprong van Gemert voorkomen, waardoor de stand bij rust op 2-3 stond.

 

In het derde deel van de wedstrijd werd het harde werken voor Mifano niet beloond. Zowel Mifano als Gemert kwamen allebei een paar keer goed weg, maar toch lukte het Gemert om door onze defensie heen te breken en tot scoren te komen. de tussenstand werd 2-5.

 

Maar wij geven ons niet zomaar gewonnen en blijven knokken tot het bittere eind. Het publiek van de tegenstander werd bij sommige doelpogingen zelfs omver geschoten, het mocht helaas niet genoeg zijn. Uiteindelijk scoorde Mifano nog 1 keer. Eindstand 3-5 in een mooie wedstrijd die door beide teams goed gespeeld werd.

 

Dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.

 

 

JO9-2G mag weer aan de bak in oefenwedstrijd!

Mifano JO9-2G tegen Bruheze JO9-2G

 

Na een lange rust periode spande het er vandaag om of er gespeeld ging worden. De KNVB die alle wedstrijden aflast, maar het oefenwedstrijd programma valt daar niet onder.

 

Het was in alle opzichten een moeilijke start van het seizoen! Spelers die te laat zijn en vergeten om het wedstrijd shirtje aan te trekken. De Staf die het tactiek bord vergeet. De koffie pot die leeg is. Een lekke bal tussen het warmspeel materiaal. Het gladde speelveld waardoor menig speler er onderuit ging.

 

Mifano kwam moeilijk in het spel en stond al snel met 0-2 achter. Maar langzaam ontdooide de spelers ondanks de kou en de regen. We werden steeds aanvallender en konden steeds gerichter op het doel afstevenen. In het eerste kwart kwamen we toch nog tot scoren waardoor het 1-2 werd.

 

In het tweede kwart werd Mifano nog gevaarlijker, ook al wist Bruheze de eerste goal te maken ondanks een meters lange vlucht van de keeper richting de linker bovenhoek. We bleven toch doorvechten. Ineens begon de machine te lopen en knalde we er zo 5 achter elkaar in! 6-3 werd de rust stand.

 

Na rust haperde de machine weer een beetje waardoor we niet tot scoren kwamen. We wisten veel ballen van de doellijn te halen, maar toch lukte het steeds fanatieker wordende Bruheze om nogmaals te scoren.

 

Met een 6-4 voorsprong begonnen we aan het laatste deel van de wedstrijd die nog lang niet gewonnen was. Dapper bleven we strijden, maar helaas lukte het niet om de voorsprong in stand te houden. De wedstrijd werd uiteindelijk onbeslist. Het werd 6-6.

JO9-2G moet in zwaarbevochten strijd verlies pakken

Mifano JO9-2G - SJO Helmondia-Mulo JO9-7

 

Op de morgen na de leuke Sinterklaas viering bij Mifano, mochten de spelers van JO9-2 weer aantreden. De vooruitzichten waren goed en niets wees erop dat het een moeizame wedstrijd ging worden.

 

Helaas kreeg Mifano al snel 2 doelpunten tegen. Dat bleek aan de ene kant even dodelijk voor de team moraal en moest de wedstrijd zelfs even stilgelegd worden. Maar na kort beraad hadden we toch weer een team op het veld staan. En kon de tegenaanval beginnen. Er werd flink gevochten om de bal. Daardoor lukte het om de achterstand weer in te halen en werd de tussenstand 2-2.

 

Na de korte drinkpauze en wat tactische tips van de trainers begon Mifano, zoals we gewend zijn, sterk. Er werd goed overgespeeld en de sptitsen gunde elkaar de doelkansen. De "Tank van Mierlo" wist de "verrekes goeie spits" van Mulo in bedwang te houden. En anders hadden we de keeper nog. Daardoor wist Mifano de leiding in de wedstrijd over te nemen en werd de tussenstand 5-3.

 

Als we dit vast wisten te houden, zou niets het kampioenschap van de kanjers in de weg staan. Maar we wisten ook dat Mulo-Helmondia gevaarlijk was. De kansen gingen heen en weer, maar helaas wist Mifano even niet tot scoren te komen en Mulo-Helmondia wel. Ze schoten zelfs zo hard op doel dat net voor het einde van dit deel, onze keeper zowat het loodje legde. De tussenstand werd hiermee 5-6.

 

Voor het laatste deel van de wedstrijd moesten we op zoek naar een nieuwe keeper, die de gevreesde kanonskogels durfde te trotseren. Niemand stond te popelen, maar toch was er 1 die niet bang was en de zware last op zijn schouders pakte. Er werd enorm gevochten, en Mifano nam in de opstelling wat extra risico door een van de spitsen op de helft van de tegenstander te laten staan om zo bij de counter gevaarlijk te kunnen zijn. Mifano was de eerste die scoorde waardoor de stand weer gelijk was. Helaas lukte het Mulo-Helmondia om nog 2 keer te scoren en miste Mifano nog een paar kansen.

 

Helaas voor JO9-2G hun eerste verlies van dit seizoen met 6-8, in een mooie zwaar bevochten wedstrijd. Volgende week mogen ze tegen een ander team van SJO Mulo-Helmondia hun revanche gaan pakken.